Лист батька до своєї доньки

Читай також

  • Яким був розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці
  • Незнана Мати Тереза: факти із розповіді сучасника
  • Моліться скрізь. Навіть коли у вас мало часу
        • Лист батька до своєї доньки

          Лист батька до своєї доньки.

          Батько Келлі Фланаган пише своїй доньці листи про все на світі – щось на зразок послань в пляшці з мудрими порадами на майбутнє.

          Ось одне з них: “Нещодавно ми з мамою шукали дещо в Google. У відповідь пошуковик видав список найпопулярніших запитів в світі. Наверху списку значилось питання “Як втримати хлопця”

          Цей запит просто обезкуражив мене. Я бігло переглянув декілька з безлічі статей про те, як завжди бути на висоті і як зробити свого хлопця розумнішим і крутішим.

          І я розлютився.

          Крихітко, це неправда – в тебе ніколи не було, немає і не буде такого завдання – втримати хлопця!

          Твоє єдине завдання – пам’ятати, що ти достойна кохання хорошої людини. Зберігай цю впевненість глибоко в душі, там, де її не зможуть зруйнувати відмови, втрати і егоїзм, який ми всі зустрічаємо на життєвому шляху. (Якщо ти будеш пам’ятати, що не тільки ти, а будь-яка людина достойна поваги і любові, битву твого життя можна вважати виграною. Але це тема для іншого листа).

          Якщо ти повіриш, що цінна сама по собі, то привабиш хлопця, який буде здатний оцінити тебе і якому захочеться провести своє єдине життя все сильніше і сильніше закохуючись в тебе.

          Я хочу розказати тобі про хлопця, який не потребує, щоб його тримали, – тому що він сам захоче бути поряд з тобою.

          Мені не важливо, чи правильно він тримає лікті за столом, – головне, щоб він не зводив з тебе очей.

          Не важливо чи вміє він хоч трохи грати в гольф, – головне, що він зможе гратися з дітьми, яких ти йому подаруєш і помічати, то з захватом, то з роздратуванням, як вони на тебе схожі.

          Мені не важливо, наскільки він мужній, – головне, щоб у нього вистачало сил давати тобі проявляти силу твого серця.

          Менше всього мене цікавить, за кого він голосує на виборах, – якщо він буде поважати Бога і тебе в твоєму домі і глибоко поважати в своєму серці.

          Мені не важливий колір його шкіри – якщо він покриє полотно вашого спільного життя барвами терпіння і вміння жертвувати один для одного, і ранимістю, і ніжністю.

          І останнє – якщо ти зустрінеш такого мужчину на своєму шляху і в нього зі мною не буде нічого спільного, у нас все рівно буде найважливіша цінність на світі – Ти. Тому що в кінцевому результаті – єдина річ, яку тобі треба робити, щоб втримати його — це просто бути собою.

          Вічно люблячий тебе мужчина – Тато.

          П.С. Я написав цього листа доньці, але хочу його посвятити кожній дівчині. Дівчині, якій ніколи не доводилось чути такі слова від свого батька. Я також написав його для покоління теперішніх хлопчиків – майбутніх мужчин, котрим потрібно почути про насправді важливі речі.
          Чи зустріне моя маленька дівчинка люблячого супутника на все життя залежить від того, чи зможе хоч один з вас не забути про ці важливі речі. Я молюсь за вас всіх.

          Джерело

          Читай також

        • Яким був розклад дня св. Івана Павла ІІ у підлітковому віці
        • Незнана Мати Тереза: факти із розповіді сучасника
        • Моліться скрізь. Навіть коли у вас мало часу
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.